entorno-natural3

Cavall de Troya, a Vall-llobrega, està situat al peu del massís de les Gavarres, al límit nord de la plana del Baix Empordà i pel sud a la franja litoral del paratge de Castell.

Situat al centre de paratges immillorables, envoltats de natura d’una banda les Gavarres, de naturalesa bàsicament forestal. La major part coberta per alzinars i suredes, pinedes i arboços. Pel vessant nord, algunes fondalades de roures i castanyers. Sense grans altures, ja que el punt més alt és la Muntanya de les Gavarres (532 metres), té un patrimoni cultural ric i divers.

Trobem des monuments funeraris datats del 5000 ac, a poblats ibèrics, molins medievals, ermites, etc. I per l’altre costat, el paratge de Castell a la façana litoral, de naturalesa forestal gràcies a la seva protecció en l’any 2000 qualificant com a sòl no urbanitzable, convertint-se així en una mostra del que era el litoral a la dècada dels 50 i al mateix temps en un lloc representatiu i únic de la Costa Brava.

entorno-natural2

Tot això ens situa en uns paratges històrics, plens de racons amb màgia, harmonia i pau amb la qual poder gaudir de la natura en tots els sentits.

Hem creat un món envoltat de natura, d’animals (entre ells, i el gran protagonista, el cavall), un lloc de màgia i llibertat on tot és possible. On l’educació en valors és la nostra eina per educar i on la convivència serà una experiència positiva que li quedarà en el record per sempre.